Lördagen den 1:a juni är det städ- och planteringsdag. Samling på hamnplanen kl 10.

I år kommer vi förutom att städa också plantera träd och buskar runt nya parkeringen vid fotbollsplanen.

Vi kommer att plantera ca 300 plantor så alla är välkomna att hjälpa till. Ta med krattor för städning och spade och vattenkanna för plantering. Ta gärna med gamla tidningar till fotbollplanen, de kommer att användas vid planteringen.

Föreningen bjuder på kaffe och kaka samt grillad korv.

Under två dagar i sommar, den 19:e och 20:e juli kan man njuta av opera på Resö.  Operaduon Divine bjuder på finkultur i ladugården.

När man åker på den smala bron från Galtö över till Resö möts man av en skir grönska. Slånbären blommar på bar kvist här och där, och de vita blommorna ser ut att sväva som små moln en bit ovanför marken. Nere vid strandkanten går långhåriga Highlandkossor med sina nya små kalvar och betar, och den långa pälsen rufsas av den salta vinden.

Precis till vänster efter bron ligger Philipsons gård uppe på en kulle. När man kör in på grusvägen möts man av en varmt gul lada. Nu i början på maj är ladan fylld med diverse vagnar och redskap som hör jordbruket till. Genom springorna i väggen skiner solen in. Det är lugnt och stilla. Tystnaden bryts bara av kossornas råmande, lite fågelkvitter, och en och annan bil som åker förbi.

I mitten på juli kommer bilden dock att se helt annorlunda ut! I den gula ladan kommer stolar stå på rad, en scen kommer att vara uppbyggd och ladan kommer att vara förberedd för att ta emot gäster. Det kommer att sjuda av liv och rörelse. Vacker och mäktig musik kommer ljuda genom luften och blandas med kossornas råmande – familjen Philipson och operaduon Divine bjuder in till Resö Highland Opera! Ett tillfälle att få uppleva en riktig kulturkrock där lyx och flärd i operan möter en enkel lantlig bondgårdsmiljö – finkultur i ladugården!

På tisdag den 28 augusti startar vi en ny säsong med ukulelespel. Både gamla och nya medlemmar är välkomna.

Vi håller till ovanpå Gula Garaget, Skredforsvägen 8. Tyrone Andersson som är vår musikaliska ledare tar emot nybörjare kl 18, övriga gruppen startar kl 19.

Om du är intresserad så känn ingen tvekan att komma med. Ukulelen är lätt att lära så man kan ganska snart  hänga med på de flesta låtar.

Länsstyrelsen beslutade den 15:e april i år om hastighetsbegränsning på 5 knop i viken från Viksholmen. Förbudet skall gälla from 15:e maj. Tanums kommun svarar för att sätta upp och underhålla sjömärken.

Länsstyrelsens beslut är en direkt följd av Föreningen Framåts ansökan om hastighetsbegränsning och föreningen välkomnar detta beslut. 

För att se länsstyrelsens beslut, klicka här

Nu är det åter dags församhällsföreningen Framåts medlemsavgift.

300 kr för familj och 150 för enskild medlem.

Bankgiro 5565-6417      IBAN: SE5280000835190038012415 Swedsess

eller Swish: 12 33 38 42 86

Avverkningen vid kokande källan har nu börjat.

Avverkningen kommer att pågå fram till den 18 april. Under denna tid kan man inte gå på stigen förbi kokande källan. Arbetes utförs av en skogsmaskin som skördar och en annan lastmaskin som lastar och tar ut stockarna. Denna maskin kör över berget och lastar av timret mittemot Jan-Erlings nybyggda hus. Man räknar med att ta ut 1500 kubikmeter timmer. 

Våren 2016 bildade Samhällsföreningen Framåt en Båtsam­ver­kansgrupp tillsammans med polisen i Fyrbodal.

 Under åren 2016, 2017 och hittills under 2018 har Kämpersvik varit förskonat från åverkan på våra båtar och sjöbodar. Stöl­der av innehållet i bensintankar har däremot förekommit.

Samverkansgruppen har med gemensam skyltning och bevak­ningsinsatser under flera nätter medverkat till att det inte är så trevligt för individer med brottsliga avsikter att besöka vårt samhälle.

 Vad kan du som boende i Kämpersvik göra för att höja säker­heten runt vår hamn och vår egendom? Här följer några tips:

Våren 2016 bildade Samhällsföreningen Framåt en Båtsam­ver­kansgrupp tillsammans med polisen i Fyrbodal.

Märk båten/motorn med namnskylt både synligt och dolt.

Samhällsföreningen Framåt i Kämpersvik bjöd på lördagen 23:e mars in till berättarkväll med temat ostron. Lokalen ovanpå Gula Garaget var helt fullsatt med en förväntansfull publik. I år var det 10 årsjubileum för berättarkvällarna och föreningen bjöd på en mycket intressant berättarkväll med forskaren Linnea Mattsson Thorngren och ostronodlaren Ulrika Lorensson.

Kvällen inleddes med att undertecknad visade diagram över hur Kämpersviks befolkning såg ut 1940 samt hur utvecklingen har varit från 1900 till i dag. Därefter höll Linnea Mattsson Torngren sitt föredrag. Linnea doktorerar på Göteborgs universitet. Hennes arbete har tillfört helt ny kunskap om de platta ostronen “ostrea edulis” som finns i Bohuslän.

Magnus har spelat och sjungit och spelat sedan han var 18 år. Han uppträder både själv och i Drängarna. De uppträder i hela Svergie på pubar, festivaler och logar och har spelat in låtar som ligger på Spotify. Den populäraste låten Iskall öl och Captain Morgan har spelat över 3 miljoner gånger.

Magnus har alltid längtat efter att få skriva och spela mer Rockmusik.  Förutsättningen kom när Tanums Sparbank erbjöd sig att sponsra en produktion under förutsättning att Magnus skänkte 10 000 kr till en förening.

Magnus har nu tillsammans med Anders Wigelius och Robert Norberg i Karlstad spelat in en rocklåt som heter Kämpersvik. Magnus har skrivit delar av texten och sjunger på inspelningen. Magnus har skänkt 5000 kr till Föreningen Framåt och Föreningen Ejgdetjärnet vilket vi tackar för. Rocklåten kan du höra på Spotify, sök på Kämpersvik.

 

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

5 knop från Viksholmen

Föreningen Ejgdetjärnet

Stöd föreningen Ejgdetjärnet

Medlemsavgift 100 kr

Swish: 123 525 17 07

BG: 372-4309

 

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.